Geef je eigen stijl aan de Kindertipi speeltent!

 

Zo zorg je ervoor dat de tipi altijd past bij het interieur van de kamer waar hij komt te staan. Je kunt combineren met verschillende kleuren en vormen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Het versieren van een tipi op de hieronder genoemde manier neemt ongeveer 3 uur van jouw tijd in beslag.

Kinder wigwam

Wat heb je nodig:

  • Een Kindertipi speeltent
  • Textiel verf in verschillende kleuren
  • Sponsstempels in verschillende vormen
    (rond, vierkant en driehoek)
  • Penseel
  • Bolletjesband
  • Lijmpistool
  • Schilderstape
  • Liniaal/meetlint

Stap 1

Het is handig om de tipi speeltent eerst in elkaar te zetten. Zo zorg je ervoor dat het patroon recht rondom de tipi komt. Je zou ook het doek ergens plat op kunnen leggen, zonder de stokken erin te doen. Zorg ervoor dat er dan iets van karton tussen het doek ligt, om te voorkomen dat de verf door het doek drukt.

tipi versieren stap 1

Stap 2

Doe wat textielverf op een bord. Dep met de spons in de verf en zorg dat de verf gelijkmatig verdeeld is. Oefen even op een oud laken voor de juiste hoeveelheid verf, voordat je het patroon op de tipi gaat maken. De verf kan je namelijk niet van de tipi afwassen, dus werk zorgvuldig!

tipi versieren stap 2

Stap 3

Met een stuk schilderstape kan je een lijn markeren waar het patroon moet komen. Zelf hebben we de afstand tussen de stippen met het blote oog geplaatst. Je kan er ook voor kiezen om de afstand tussen de stippen precies op te meten en deze te markeren met een potlood. Met de tipi opgezet is er geen hard oppervlak om de spons tegen te drukken. Door het doek strak te houden, zal het verdelen van de verf beter gaan. Je kan ook de ruimte waar geen verf zit, opvullen met een penseel.

tipi versieren stap 3.2
tipi versieren stap 3.1

Stap 4

Herhaal stap 2 tot en met 3 om de andere vormen aan het patroon toe te voegen. Leuk is het om hier verschillende kleuren bij te gebruiken.

tipi versieren stap 4.1
tipi versieren stap 4

Stap 5

Als het patroon af is, kan de bolletjesband geplaatst worden. Het is het mooist als de band over de vier stokken loopt. Begin bovenin de tipi met het vastlijmen van de band. Doe dit in kleine stapjes, omdat de lijm erg snel droogt.

tipi versieren stap 5

Stap 6

Voor de definitieve afwerking, kan je de bovenkant van de stokken schilderen. Gebruik een liniaal of een meetlint om ervoor te zorgen dat de schilderstape allemaal op dezelfde plek zit. Schilder een paar lagen verf op de stokken. Laat de verf goed drogen en dan is de tipi klaar! Natuurlijk kan je zelf de tipi op verschillende manieren versieren. Maak de tipi helemaal in jouw eigen stijl.

bron: www.designimprovised.com