Zeg eens “dag” tegen je telefoon.

Herken je dat gevoel? Je kind is lekker aan het spelen en wat zit jij intussen al een half uur te doen? Naar dat dat kleine lichtgevende scherm te kijken. Wat veel te veel ouder-kind “quality time” opsleurt.  Steeds vaker voelde ik mij schuldig, dat ik in plaats van met mijn kinderen speelde, bezig was met mijn telefoon. En wat zijn wij dan echt op onze telefoon aan het doen? Ik in ieder geval doelloos scrollen op sociale media.

En hier is een hele simpele oplossing voor. Je hoeft er niet voor te hebben gestudeerd, maar wat ik nu veel vaker doe is die telefoon in de kast leggen of hem helemaal uitzetten. Om zo lekker kwalitatieve tijd met mijn kinderen te hebben. Om dan samen met ze te knutselen, boekjes te lezen, spelletjes te doen, buiten te spelen of gewoon lekker te knuffelen.

Leggen jullie je telefoon ook geregeld weg?

Bij ons thuis zijn de volgende spellen favoriet om te spelen.

[bol ean=”1004004011600544″ title=”Dobble” template=”small”]

[bol ean=”1004004012280330″ title=”Boomgaard” template=”small”]

[bol ean=”9200000022664459″ title=”Monopoly” template=”small”]

Of misschien een nog beter idee. Berg je telefoon hierin op en zorg dat je de code vergeet 😉

[bol ean=”9200000065522548″ title=”Digitale kluis” template=”small”]