Kinderboeken top 10 | Een prentenboek gegarandeerd een succes

Op zoek naar een leuk kinderboek? Geef een prentenboek cadeau. Met een van de kinderboeken uit onze top 10 heb je gegarandeerd succes. Wat is er nou heerlijker dan met jouw kind een boek te lezen voor het slapen gaan. Wist je dat kinderboeken voorlezen belangrijk is voor de ontwikkeling van uw kind? Voorlezen is niet alleen leuk maar kan ook een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van een kind. Jonge kinderen leren enorm veel van voorlezen. In de eerste plaats is voorlezen heel goed voor de taalontwikkeling. Kinderen leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en ze leren hoe een goede zin opgebouwd is. En door met het kind ook te praten over het boek, wordt het kind ook gestimuleerd actief met taal aan de slag te gaan. Met onze kinderboeken top 10 speciaal voor jullie samengesteld.

Top 10 Kinderboeken

Nummer 1 Kinderboeken top 10

Een mopperboek om vrolijk van te worden!
Eend is mopperig. Haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Tenminste… dat vindt zij. Want ze wil niet gaten graven met hond. Niet met Varken in de modderpoel. Niet kraaien met Haan. Niet soezen met Schildpad. Niet een lekker hapje eten met Geit. Dus… NIEMAND wil met haar spelen. En dan wordt ze ook nog achtervolgd door een grijs wolkje dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt.
Wat voor een wolk was dit?
Kon hij BARSTEN?
En met het barsten van de wolk komt alles goed in dit verhaal, waarbij je ongetwijfeld in de lach schiet. (Of het wordt ook tijd voor een wolkbreuk boven je hoofd!)

[bol ean=”9200000095605025″ title=”Moppereend Prentenboek van het jaar 2020.
€14,95″ template=”small”]

Nummer 2 Kinder boek

Kleine Snuf kan niet in de rij lopen.

Er is ook zoveel te zien –
zoals Girafs superlange steltpoten
en Gnoes puntige prikhoorns.
En dan ziet hij Krokodils hap-snap-tanden…
Kijk uit, Kleine Snuf!

[bol ean=”9200000052023827″ title=”Gewoon zoals je bent
€13.50″ template=”small”]

Nummer 3 Prentenboek voor kinderen

Beer moet heel nodig. Hij loopt naar de wc.
Maar de deur is op slot. Wat moet hij daar nu mee?<br?>
‘Hé, wie zit daar op de wc?’
Raad je mee?
Een hilarisch prentenboek vol dierenvrienden die heel lang moeten wachten voordat de deur van de wc eindelijk open gaat…
Favoriet van kinderen EN voorleesouders/juffen/meesters.</br?>

[bol ean=”9200000036152687″ title=”Hé, wie zit er op de wc?
€14.99″ template=”small”]

Nummer 4 Voorleesboek voor de jeugd

Als de kleine mol op een dag zijn kop boven de grond steekt, gebeurt het: het is rond en bruin en ziet er een beetje uit als een worst en het komt precies op zijn kop terecht. Mol gaat op zoek naar de dader.

[bol ean=”666781106″ title=”Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft.
€14,25″ template=”small”]

Nummer 5 Kind voor lees boek

Ssst! De tijger slaapt’ is een verrassend en interactief prentenboek van Britta Teckentrup. Bijzonder is dat de ballonnen in de tekeningen glanzend zijn, zodat ze net op echte ballonnen lijken.

De tijger slaapt…
Ssst! De tijger slaapt en we willen haar niet wakker maken. Er is alleen een probleem: alle dieren moeten erlangs en ze ligt vreselijk in de weg. Hoe gaan ze dat oplossen? Gelukkig heeft de slimme kikker een idee: alle dieren zweven een voor een met een ballon over de tijger heen.

De lezer moet helpen
Maar de dieren hebben wel hulp nodig. De lezer wordt dan ook aangemoedigd de dieren veilig over de tijger heen te krijgen door te blazen, te aaien, te wiegen en zelfs een slaapliedje te zingen. Zal het alle dieren lukken veilig aan de overkant te komen? En zeg, waar zijn al die ballonnen eigenlijk voor?

[bol ean=”9200000057618838″ title=”Ssst! De tijger slaapt
€13,99″ template=”small”]

Nummer 6 Boekje voor kids

Regenboog is de mooiste vis in de zee. Maar hij is trots en ijdel, en daardoor heeft hij geen enkele vriend. Pas als hij een van zijn mooie schubben weggeeft – en later nog meer – vinden ze hem aardig. En dan merkt hij dat het belangrijker is om vrienden te hebben dan de mooiste te zijn!

[bol ean=”666806205″ title=”De Mooiste Vis van de Zee
€15,95″ template=”small”]

Nummer 7 Kinderleesboek

Alle dieren zijn zo moe. Maar dan moet de zeeleeuw nog even naar de wc, de pelikaan wil nog een slokje water en de ezel heeft jeuk aan zijn oor.

[bol ean=”9200000079270483″ title=”Zo moe en toch klaarwakker
€11,95″ template=”small”]

Nummer 8 Kinderboekje

‘De leeuw in de muis’ is een mooi prentenboek over een muisje dat zo moedig wil zijn als een leeuw. Gaat hem dat lukken?

In de leer bij de leeuw
Een klein muisje voelt zich door zijn formaat niet gezien en onbegrepen en kijkt (letterlijk) enorm op tegen de leeuw, die met zijn luide gebrul door iedereen gehoord wordt. Het muisje besluit, ondanks zijn angst, in de leer te gaan bij de leeuw. Maar als hij eenmaal neus-aan-neus staat met het machtigste roofdier op aarde, blijkt dat er in die stoere leeuw ook een bang muisje verstopt zit.

[bol ean=”9200000060020414″ title=”De leeuw in de muis
€14,99″ template=”small”]

Nummer 9 van Kinderboeken top 10

‘Grote Haas, kom eens hier met je oren. Ik moet je iets héél belangrijks vertellen. Raad eens hoeveel ik van je hou?’ Hazeltje en Grote Haas willen elkaar graag laten zien hoeveel ze van elkaar houden. Telkens als Hazeltje iets bedacht heeft, doet Grote Haas daar nog een schepje bovenop. Raad eens hoeveel ik van je hou behoeft geen enkele introductie meer. De manier waarop Hazeltje en Grote Haas proberen uit te leggen hoeveel ze van elkaar houden heeft al miljoenen mensen betoverd. Een prachtig uitgevoerd kartonboek voor iedereen: als geboortecadeautje, Valentijnsgeschenk, voor kinderen, ouders, grootouders, verliefden, geliefden, (geheime) minnaars en al die anderen van wie je zoveel houdt – tot aan de maan en weer terug.

[bol ean=”9200000032767067″ title=”Raad eens hoeveel ik van je hou
€10,95″ template=”small”]

Nummer 10 Kinderboeken top 10

Dit veelbelovende prentenboek is voor ons nu al dé ontdekking van 2017! Dit debuut van bekroond talent David Barrow is een aanwinst voor de boekenkast: een komisch verhaal en indrukwekkende illustraties zijn gegarandeerd genot om voor te lezen.

Verstoppertje spelen met een olifant
Een jongetje speelt verstoppertje met een olifant. Het jongetje telt tot tien en de olifant gaat zich verstoppen – dat kan hij HEEL ERG goed, waarschuwt hij nog. En hij krijgt gelijk! Hoewel de lezer hem duidelijk kan zien zitten, staart het jongetje steeds weer verbaasd in het rond. Waar kan Olifant toch gebleven zijn? Zelfs zijn vader en moeder kijken er zo overheen!

Veelbelovend kinderboekenillustrator David Barrow
Heb jij misschien Olifant gezien? is het eerste prentenboek van David Barrow, die in 2015 werd bekroond met de Sebastian Walker Award voor de meest veelbelovende kinderboekenillustrator van Groot-Brittannië. Het komische verhaal en de prachtige prenten in waterverf maken dit boek een genot om keer op keer voor te lezen.

[bol ean=”9200000072025962″ title=”Heb jij misschien Olifant gezien?
€14,99″ template=”small”]

Kinderboek top 10
Kinderboeken top 10
Kinderboeken top 10

.