Top 10 spellen | Voor kinderen

TOP 10 SPELLEN VOOR KINDEREN.

Onze top 10 spellen van de populairste spellen van dit moment!  Gezelschapsspellen; leukste spelletjes, bordspelen en kaartspelen voor kinderen, peuters en kleuters.

Spelletjes spelen is het hele jaar door een goed idee. Kinderen vinden het heerlijk en ontwikkelen zich daarnaast ook erg goed tijdens het spelen van spelletjes. Een efficiënte en gemakkelijke werkwijze om executieve functies te trainen is het gebruik maken van spellen. Spellen bieden cognitieve uitdaging en daarnaast is spellen spelen ook nog erg leuk. De meeste kinderen doen het graag en zijn zich niet bewust van het feit dat ze daadwerkelijk iets aan het leren zijn.

HIERONDER VIND JE ONZE TOP 10 SPELLEN

 

Skip-Bo Kaartspel

Probeer als eerste om al jouw kaarten kwijt te raken, door ze in volgorde van 1 tot 12 af te spelen. Skip Bo is een kaartspel voor het hele gezin! Gemakkelijk te leren en leuk om te spelen.

Exploding Kittens Originele Editie


Exploding Kittens is een leuk kaartspel voor twee tot vijf personen. Degene die de juiste kaarten speelt, aanvalt en niet explodeert is de winnaar.

Beverbende

In Beverbende gaan tactiek en geheugen hand in hand. Je hebt 4 kaarten met strafpunten gedekt voor je liggen, maar je mag er maar twee bekijken. Als je aan de beurt bent, trek je een kaart en doe je daar een actie mee. Zo kun je de kaart tegen één van je gedekte kaarten ruilen of zelfs invloed
uitoefenen op de kaarten van de andere spelers. 

Phase 10


Phase 10 is een kaartspel van de makers van UNO. Het doel van dit uitdagende spel is om als eerste alle tien de fases te halen. Het doel van het Phase 10 kaartspel is om als eerste alle tien de fases te halen. Maar er is één voorwaarde: je moet in elke ronde een bepaalde kaartcombinatie spelen om de fase te halen. De spelers die de fase halen, gaan door naar de volgende fase. De spelers die de fase niet halen, moeten nog een keer proberen de fase te halen.

Rummikub

Rummikub is een spannend spel waarin een combinatie van geluk en inzicht voor urenlang boeiend speelplezier kan zorgen. Iedere speler probeert zo snel mogelijk zijn stenen kwijt te raken door ze op tafel aan te leggen in rijen en series. Door rijen te splitsen en te schuiven kunnen vaak weer nieuwe combinaties gemaakt worden. De winnaar van Rummikub is die speler die het snelst al zijn stenen heeft kunnen aanleggen.

UNO

Het kaartspel UNO lijkt sprekend op het kaartspel Pesten. Nu hebben de kaarten alleen cijfers van 0 tot 9 en zijn er speciale (pest)kaarten. De speler die als eerste zijn kaarten wegspeelt wint het spel.

Halli Galli

Halli Galli (het spel met de bel) is een kaartspel uitgegeven door 999 Games, waarbij het de bedoeling is om alle kaarten te verzamelen door zo snel mogelijk op de bel te drukken. Het spel duurt ±15 minuten en is te spelen voor kinderen vanaf 6 jaar; van 2 tot 6 spelers.

JENGA

Dit is het originele blokken-stapel-spel van JENGA! Kun jij stapelen tegen de wetten van de zwaartekracht? Stapel de houten blokken in een stevige toren en haal er dan om de beurt blokken uit… totdat de hele toren in elkaar stort. Heb jij een vaste hand en weet je er een laatste blok uit te trekken vóórdat de toren instort? Dan win je met JENGA!

Dobble

Dobble is een geweldig leuk kaartspelletje voor jong en oud. Bij dit snelle kaartspel gaan spelers tegelijkertijd op zoek naar 1 gelijk symbool op twee verschillende kaarten. Snelheid, observatie en reflexen zijn van groot belang om dit spel te winnen!

Bekijk alle spellen